Parodie Andrzeje Muchy

Andrzej Mucha a Parodia spec. Icla MU463.1, Tarabuco - Icla

Tyhle kytičky mi učarovaly už v dobách, kdy jsem se na ně jezdil dívat k Jelínkům do Liberce. Měl jsem jich tehdy také skoro dva čtvercové metry ve sbírce. Pak nastal souběh nepříznivých okolností, doplněných mojí hloupostí a nedostatkem vzdělání, kdy jsem naředil 10x silnější roztok smrdutého Metationu (ty zatracené desetinné čárky…). Rostliny jsem ráno prolil, abych zahubil vlnatku, pak slunce skleník nepřiměřeně ohřálo, kytky se zapařily a během týdne jsem neměl ani jedinou.

Illimani

Incahuasi

Vila Cala

Dnes jich ve skleníku napočítám sotva deset, ale obdivuji jejich krásu dodnes. A tak mi udělalo náramně dobře, když mi můj polský přítel Andrzej Mucha poslal pár obrázků ze své cesty po Bolívii. Jeho zprávičku a pár obrázků si určitě rádi prohlédnete. Možná, že při chrudimském Zamykání sezóny uvidíme další fotky při jeho přednáškovém bloku. -PP-

Parodia cintiensis MU236.1, Impora

Parodia gibbulosoides MU500.1, Turuchipa

Parodia subterranea f. MU157.1, Kenko

Parodia subterranea f. MU527.1, San Loranzito

Ahoj Pavel,
pardon, že jsem nenapsal dříve, ale po 6-týdenní výpravě do Bolívie na nic nemám čas. To byla super výprava, já jsem viděl 120 lokalit parodií, včetně novinek - Parodia hegerii, P. occulta FR, P. gibbulosoides, P. augustini…).

Parodia hegerii MU498.1, Calapaya-Turuchipa

Parodia idiosa MU123.1, Tarabuco

Parodia obtusa f. MU531.1, La Quemada

Také další členové výpravy (Slávek a Rosťa) byli moc spokojení, viděli sulky, medio, rebutie, weingartie. Speciálně uspokojený byl Tomek, který hledal víc jak 200 lokalit lobivek. Už jsem měl dvě přednášky, jedna byla městská v Klubu cestovatelů „Wagabuda“. Posílám link z té přednášky, tu můžeš hledat filmy z přednášky:

http://gazeta.razem.pl/index.php?id=2&t=1&page=22537

Parodia occulta MU548.1, Cana Cruz

Parodia prestoensis MU477.1, Presto-Pasopaya

Parodia ritteri f. MU218.1, Cuesta Colorada

Parodia subterranea f. MU528.1, San Loranzito

Srdečně zdravím - Andrzej

Andrzej Mucha
Polsko
 

zpět