Brazil bez cenzury - část I.

Obr. 1 - Rudy Krajča a Véna Toman

Rudy Krajča z Drásova, ten hezčí. Véna Toman z Dejvic, vyšší a a inteligentnějšího výrazu. Tito dva kalósci se konečně vydali spolu. Oba dva už v Brasil byli dvakrát, napotřetí odjeli panáčci bádat spolem… Kdy? Srpenec a září 2009.

Obr. 2 - Kondor na cestě

Cestování károu přenechali s radostí jiným masňákům, takže jen po svejch s náhonech na čtyři vanilky. Pouze výjimečně busíkem, což je příjemné lenošení. Co je čekalo, kromě těchto kundorů po cestě?

Obr. 3 - Výšlap

Výšlap po cestě, končí civilizace. Jen takto se dá najít nový kvítí, cestou na vychcání z káry toho v Brasil pánové už dneska moc nenajdete…Možná ještě tak při vysrání, ale i to v této době už jen zcela výjimečně…

Obr. 4 - Cipocereus bradei

Cipocereus bradei. Plody nejsou tak chutné, jako Cipocereus minensis, ale když nemá člověk vodu a jídlo, nepohrdne… Mimochodem rody Pilosocereus a Cipocereus nejsou v kultuře jednoduché ku pěstování, možná prostě proto, že dávají milióny semen a tohoto kvítí tak není přehmyzeno. Pouze my pěstitelé chceme vysoký procenta rostlin, která dožijí do květuschopnosti! A divíme se: „ jakto, že nám to zdechá“?

Obr. 5 - Xerofyt Velozia a mikrožabička

Miniaturní xerofyt Velozia a mikrožabička, tak typická Frogy-frog. Objevil sem zcela náhodou, jak jinak než, no? Co byste řekli? Ale dost již bylo obscénností, teď již vážně, serioso, sí segnores?

Obr. 6 - Mikrožabička

To stejný přes kopírák s authorovým prstem… ještě jedno repete týdletý modelky zalezlý v díře.

Obr. 7 - Euphorbia sipolisii

Euphorbia sipolisii, takto nějak by mohl vypadat typ se čtyřmi žebry. Poprvé jsem za tři cesty mohl vidět květy společně se semínky, a to je fak dobře! Tudletu bylinu v našich krajích, glazhauzech a jiných fólijákách, moc nepotkáte…

Obr. 8 - Author

No a Buzíka Velikého asi někteří znáte ( kvítí je Blmánka, jak jinak. Tu jste stopro nikdy neviděli, já předtím taky ne-e). Ten vás bude otravovat, budete-li fotoseriál sledovat, ještě sex dílů.

Howgh!

Rudy Krajča
E-mail: 
rudy.krajca(at)seznam(dot)cz
 

zpět